Update!

2010-01-30, 22:11:00 / Kategori: Allmänt

Hejsan hoppsan! Vi har precis GÅTT upp till stallet!
Otroligt mysigt men jobbigt (:! Snobben kommer imon! En nordsvensk på 24 år!
Vi har även morgonen imon! Gaah jobbiiigt! Aja back to the point!
Idag är det 1 år och 8 månader sen Bandit dog!

Hittade en bild när jag precis lärt honom stå stilla i stallgången!
Bilden är tagen dagen innan Våran Sista tävling tsm tror jag!
Saknar gubben! Önskar att jag kunde haft både honom och jojje <3


Bild från hans sista födelsedag ( 21).
 Gjorde en tårta av knäckebröd smält marshmallow(stavning) , Äpple , Morötter Och PimPim båtar!
Den var mycket uppskattad av honom<3


Dumma snö!

2010-01-29, 16:49:30 / Kategori: Allmänt

På grund av den dumma snön kan inte Persa åka hem nu i helgen! Antagligen nästa helg ist för då kanske vägarna hinner bli bättre och så hinner hovslagaren komma! Jag är extremt utråkad så om någon antingen vill ha ett pannband eller en fodertavla så adda min msn ;)!


pannband

2010-01-27, 20:40:04 / Kategori: Pannband
Hej förlåt för den dåliga uppdateringen! Jag funderar på om jag ska göra/sälja pannband. Isf får ni vid intresse skriva till mej önskad färg och storlek! Pannbanden kommer kosta ca 120 kr max! Beroende på vilken "sort" man vill ha!


1


2 Blir som ovan fast med namn ^^

suuupergud foshooo ;)

2010-01-24, 16:36:45 / Kategori: Allmänt
heellu alla småbarn :))

jag gästbloggar här nu & ja har spenderat natten här & vi har dampat sönder som bara den ;)
& ifall ni kollar alice bdb så får ni se vad de är jag menar :))

haha, jag är bäst iaf & alice håller med om de ;)

jag vet inte vad jag ska skriva men ni kan få typ några bilder på mig & min förra ponny anisette :D:D:D:D







23 Januari

2010-01-23, 17:03:59 / Kategori: Allmänt

Hej igen! Nu kommer lite bilder från dagen! Tränade mest på tass , Kram , Buga! Han var ganska duktig men han blir så j***a nafsig om han ens får en godis bit! Han tyckte att värme fläkten var läskig men sen vågade han faktiskt till och med äta från den!

Gå över täcket var läskigt!

Titta jag kan stå stilla 5 sekunder!

Bra fokus x) haha den farliga fläkten!

Sneeel heest

Kan lite..

Kan mycket typ?

Den enda krambilden från idag.. Han gjorde bättre än på bilden!


Stallet nu!

2010-01-23, 12:34:38 / Kategori: Allmänt

Nu ska jag bara klä på mej lite sen ska jag åka till stallet och trickträna trögskallen Persa! Hehe Wish me luck! :D Kameran är med såklart!


Transport

2010-01-22, 20:50:15 / Kategori: Allmänt
En sak jag undrar om nu! Får man köra en häst i transport med repgrimma? Jag antar nej men jag vill höra vad ni säger ^^

nyköpt!

2010-01-22, 17:14:58 / Kategori: Allmänt

Passade på att köpa lite nya saker när vi var på Granngården och Hööks idag! På Granngården blev det ett par ljusblå/blå ridbyxor som kostade 89,50 :- ! Halva priset äger! haha! På Hööks blev det ett nytt träns och ett par strumpor! Tränset kostar igentligen 499:- Men det var halva priset på halva priset så det blev 125 kr för det! :D GLAD ALICE! Snacka om att jag gillar rean asså! Sen kan jag tipsa alla ponny ryttare att Hööks har snygga hoppluvor för 35 kr st ;)!


Ridbyxorna och strumporna!
 
Tränset

Tränset jag fick i julklapp :)


Stallet idag!

2010-01-22, 16:53:23 / Kategori: Allmänt

Ber om ursäkt för min dåliga uppdatering! Idag var jag hemma från skolan... Men jag tvingade iväg mej med mamma upp till stallet. Får taskigt samvete att hon fixar hästarna helt själv. När vi hade mockat och lite sånt gick jag ut t hästarna i hagarna och körde lite NH. Suprise fattade med en gång men Persa fattade inte alls! Persa åker hem nästa helg så jag känner att jag måste ägna lite tid till honom nu så jag kommer köra NH med honom varje dag! Mitt mål då är att han ska kunna Kram , Puss , Tass! Han följer redan efter mej i hagen men han är lite seg när det gäller inkallning vilket Suprice fattar! Nu kommer lite bilder från dagen :*




Måste du vara så söt? :o

Kraaaam på suppis!

Inkallning


Söting där!

Jag kan tass! *_*

Närmsta vi lyckades komma med kram.

Backa.

Får jag godis nu?

Nej jag tränar bara ibland med godis! Särkillt på Persa för han blir bara så tiggig!


Video!!

2010-01-19, 22:56:55 / Kategori: Allmänt
Titta vad jag har varit duktig och gjort! :D
http://www.youtube.com/watch?v=QISTixzdVVY&feature=channel

http://www.youtube.com/watch?v=aAdYntvGdak&feature=channel

GULLIGT!!! :D

Hööks!

2010-01-18, 18:29:54 / Kategori: Allmänt

Någon mer än jag som diggar den nya kollektionen från hööks? Vissa saker är Urgrymma och andra inte så grymma!... Önskar man var gjord av pengar! ;D
Tror jag ska köpa detta!
Hissar ni eller dissar ni?
Funderar även på att börja göra dessa pannband fast flätade!Tyvärr kommer det kosta :(
Beroende på hur många bokstäver då ;)


Frågestunden är avslutad!

2010-01-17, 21:42:06 / Kategori: Allmänt
Frågestunden är avslutad nu!

*hur många hästar har du?
kan du betätta lite om dom/den?
t.ex. ras, ålder, höjd och kanske utbild. ? ((:

Svar: Jag har en foder påni just nu men förhoppningsvis ska han åka hem nu i veckan! Tänkte att jag kunde berätta om alla pollar jag haft :)!

Melba 95 cm 2003  Shetlandsponny
Melba är en pigg liten shettis som jag hade väldigt roligt med under 2006-2007! Hon var såpass lagom busig att det var roligt och om man åkte av henne låg man kvar på marken och skattade! Jag hoppade runt 60-70 cm med henne och hon  var helt underbar i dressyren!
Hon är som en riktig shettis är så envis! Kunde ta en timme att få in henne i transporten!Och jag fick reda på I ÅR att hon föddes 03! Han som ägde henne sa att hon var 8 när jag hade henne^^! Men då kan man förstå varför hon var så busig! Nu står Melba i Blomstermåla hos en liten familj som har henne på "ponny ridning" på sin lilla gård! Melba fick föl i somras och ska ha iår igen! Den lilla skäcken har Melba fått! Han heter Aragon! *_*



Bandit 129,3 cm   *21 (1987) Russ/Welsh

Bandit var en pigg/lat gammal gosse som jag började rida efter Melba! Vi var ute på en heldel klubbtävlingar osv! Han var näst intill skänkeldöv Men kom alltid hem till stallet själv efter uteritter...
Varje gång man skulle lasta honom så sprang han iväg för en så man fick jaga honom i 20 min sen kunde man lasta utan några problem! Jag vet inte allt för mycket om hans utbildning men han kunde det han gjorde! Meningen var att jag skulle ha honom sommaren 2008 men tyvärr fick vi ta bort honom 30 maj 2008 pga kolik :(<3 Vi hann starta upp till 70 cm , Lc 2?! Saknar Banditen <3


Love Joy "Jojje" 135 cm  1992   Gotlandsruss

Som sagt jag tog hem Jojje efter att Bandit hade gått bort! Ca 3 veckor? En pigg liten sak som jag hade otroligt roligt med! Jojje har startat Lb regionalt som max med sin ägare och hoppat 110-120 banor! Hans ägare red in honom med sin kompis och har haft honom sen dess! Jag hade honom från 14 juni 2008 - 13 oktober 2009! Det var nog det bästa året någonsin! Vi startade Lb lokalt som högst , Startade en La på Klubbnivå och en Klubbdressyr Lc:2. På träning hoppade vi allt från 0-105* cm Bana! Det roliga med Jojje var att han kunde gå felfritt och helt kanon på träning men på tävling bara tog det stopp! Men vi lyckades iaf få två blå/gula rosetter tillsammans innan han åkte! Vi kände oss tvugna att lämna tillbaka honom då jag blev förlång:( Saknar gubben enormt! <3



Krösa-Persa 146,5 cm 2002 Korsning

Persa hämtade vi samma vecka som Jojje åkte! Han är Pinto/Arab/Tinker/New forest! Han är lite konstig? kanske man kan säga! Han bockar ganska mkt med med då jag kräver av honom! Tung i handen så han drar mej ur sadlen!Han har ingen vidare hoppteknik vilket vi trodde när vi tog hem honom! Men vi känner att han och jag inte passar så bra tillsammans så jag har beslutat oss att han ska åka hem! Vi har inte tävlat något tillsammans men förra fodervärden tävlade Ld Lokalt. På bilden är det nog det bästa hoppet han gjort alla anda har varit helt misslyckade! Ignorera min min^^




*vad är det för häst du rider??????? Tell me (A)
Svar: Genor Clover! "Knatte". En irländsk ponny antagligen connemara , Halvblod som har gått msvA i sin ungdom. Han är Pigg och busig valack trots sin ålder (1991) Som vi funderar på att köpa!

*berätta något sjukt pinsamt du gjort ;)
Svar: Jag kan nog inte välja vilka saker som varit mest pinsamma! Hahah Väldigt många saker i mitt liv är pinsamt :D.

*Har du någon ny häst på g?
Svar: Nja det vet jag inte 100 % ännu!

Frågestund

2010-01-17, 13:51:59 / Kategori: Allmänt
Frågestunden avslutas ju ikväll!!!!!!!!!Kom igen!!!!

Maskerad

2010-01-15, 21:41:59 / Kategori: Allmänt

Vad brukar ni klä ut er till på maskerad hoppningar? Jag har bara varit med på en! Då var jag Timon och Pumba! Vi var bäst! Även om vi stannade ut oss! Men det tråkiga var att i proppen stod det att det skulle vara pris till bästa utklädnaden MEN det var bara jag och två till som var utklädda väldigt tråkigt! Lilla Jojje hade betar på sitt träns! Otroligt gulligt! Jag hade någon mössa med öron ovanpå hjälmen och en gultröja och en svans på ryggen! Jag måste erkänna att det var nog det roligaste jag varit med om! Jag höll på att dö av skratt när jag kom in på banan!


GLÖM INTE FRÅGESTUNDEN ;)


Working Equitation

2010-01-14, 21:22:09 / Kategori: Allmänt

Har jag faktiskt tränat för Eva Eternell Hagen! Det var extremt roligt och fick mej faktiskt att lära mej olika knep på jojje!Plus att jag hamnade på första sidan i tidningen och tredje ;)! Finn åxå med på google (A)! Men men!
Det går ut på att man ska rida en bana då man ska öppna grindar rida runt tunnor och över broar osv! Kanske inte låter så svårt men man ska rida på en hand (vänster hand) Genom hela banan och kunna växla olika gångarter osv!
Det är verkligen något som jag kan rekomendera för alla som vill ha kul helt enkelt! Det är en blandning av dressyr/western! Man ska helst ha hästen i form och ett lydigt tempo genom hela banan! Det är svårt!
Samtidigt ska man rida fort men så snyggt som möjligt!


Redigerat!

2010-01-14, 18:09:12 / Kategori: Allmänt

Jag har gjort ett par "Fodertavlor" till en tjej! Tror jag ska börja göra en annan variant och EV ta betalt för dom! Iaf 10 kr ;) Kommer även tigga till mej en laminerings Maskin av mamma så jag kan fixa dom ;) Sen kan man skriva med Whiteboard penna på ;)!




Vad tycks?:P


Every Boys and Girls!

2010-01-14, 18:00:04 / Kategori: Allmänt
Det är frågestund juuuuuuuuue!! KOM IGEEN!!!! Btw så har jag ingen häst så länge till ;)

Frågestund!

2010-01-10, 17:16:08 / Kategori: Allmänt
Nu orkade inte jag vänta längre på era kommentarer xD Jag drar igång en frågestund här nu! :D

söndagen klar!

2010-01-10, 16:53:39 / Kategori: Allmänt

Så nu har jag varit i båda stallen och fixat hästarna! Knatte stog redan inne när vi kom så mamma fick borsta honom medans jag mockade! Sen fick han sitt kvällshö sen åkte vi vidare till Hagbynäs och mockade osv...
Nu ska jag till pappa under hela denna veckan så det blir nog inte så mkt uppdatering kanske om jag hinner in någon dag! Måste även ut till Kings någon dag och hämta pannbanden jag beställde!
 Två svarta ett ponny och ett full så jag kan göra flera! Tänkte att jag kanske kunde ha en frågestund under denna veckan? vad tycker ni? Vill ha minst tre Ja innan jag startar den ;)


Udda pannband?

2010-01-10, 01:36:12 / Kategori: Allmänt
Den som vill ha ett riktigt udda pannband är välkommen att höra av sej till mej! Hittade Ormskinns mönster! Sjukt häftigt!

Dagens ridpass!

2010-01-09, 18:55:25 / Kategori: Allmänt

Idag var det inte lika kallt som igår så jag red längre än igår! Majja följde med åxå och fotade och så fick hon testa honom med! Han dampade ett par gånger men inte så farligt! Nu kommer lite bilder som jag tror folket har väntat på :P.






Bilderna på majja och knatte blev suddiga :( Vi tog över 300 bilder så jag tog bara några av dom bästa :)


Tävlingen avslutad...

2010-01-09, 18:18:54 / Kategori: Allmänt

Och vinnaren är! ............ n-athlii  @ bilddagboken! :D
Grattis till pannbandet! ska jag vara ärlig blev det så snyggt att jag själv vill behålla det (a)!
 Besök hennes blogg! :D http://nnathaliepettersson.blogg.se/


Vinnar pannbandet!


stall1

2010-01-08, 18:34:42 / Kategori: Allmänt

Brr det är verkligen sjukt kallt ute! Jag red iaf ***** idag!
Först tänkte vi rida i paddocken med den var så stelfrusen så vi red ner mot fältet där jag red upp en volt och red lite dressyr där! Han var jätte fin strejkade ett par gånger genom att hålla på med huvudet men inget annat!
Helt annolunda steg jämnfört med Persa hans steg är ju gigantiska! Men jag red inte så länge eftersom han fick snöklumpar så jag kände att det var lugnast att avbryta då! Så nu kommer jag hålla till ute på "Barkestorps gård" ganska nära till ingelstorp (ridhuset)
Detta kommer nog bli bra!


MYSIGT!

2010-01-08, 13:01:08 / Kategori: Allmänt

När jag vaknade i morse såg jag hur solen lös genom fönstret! Shit vad mysigt! Sen är det snö på det åxå! I eftermiddag ska jag rida hemlig häst igen!! Det är verkligen jätte mysigt särkillt i detta väder! Tror jag ska köra lite markarbete (:! SEE YA


vanliga fel i min ridning!

2010-01-07, 23:31:21 / Kategori: Allmänt
Tänkte jag skulle lägga upp en bild på några av mina vanligste fel när jag rider ^^

 slarvigt gjord^^

Ridstövlar!

2010-01-07, 20:37:17 / Kategori: Allmänt

Någon mer än jag som hatar att köpa ridstövlar? Mina ben är smala och jag har inte lyckats träna upp dom något vidare så om jag vill ha ett par ridstövlar som sitter bra måste jag välja 37 S om jag minns rätt men då får jag blodstopp i mina tår... så igentligen ska jag ha 39 xs men dom jag har just nu är 38 S men dom har vi fått sy in hos sadelmarkaren för ca 350 kr!
Lagom pris eftersom han gör jobbet ordentligt och inte syns! Eller jo tyvärr blev det märken på mina men det syns inte om man putsar dom^^. På Falsterbo (2008) Hittade jag ett par tretorn , ett par i skinn(minns inte märket) , ett par från Italien! Alla var jätte sköna men JÄTTE dyra! Tretorn kostade runt 4 000 :- , Dom i skinn kostade 2500 :- , Dom från Italien mellan 2 - 3,5 00 :- !
Bäst gillade jag dom i skinn! Tror jag ska leta efter sånna nu hittade några ifrån Pioneer!
 Får vell blinka lite gulligt till min födelsedag! :D


käre anonym

2010-01-07, 16:52:33 / Kategori: Allmänt
Vad roligt att du har en åsikt lille du! Dock tycker jag att det är otroligt fegt av dej att ta det anonymt! Så jag tycker att du lika gärna kan adda min msn och ta det där med mej! [email protected]

GLÖM INTE TÄVLINGEN!!

2010-01-07, 12:32:58 / Kategori: Allmänt

Glöm inte tävlingen!!! TVÅ DAGAR KVAR!!


Svensken Sonny Åkersson...

2010-01-07, 12:31:04 / Kategori: Pessoa

Generellt kan man säga att omväxling förnöjer. Det vill säga att man ska byta bett och hur man passa in dom. Det i sin tur beror på att alla bett utövar påverkan på hästens mun , som är väldigt känslig. Får ett bett skava ( vilket alla bett gör) mot samma yta dag in och dag ut blir det skador det kan bli inflammationer , man skapar motstånd hos hästen och obehag. - Därför bör man tänka på att byta då och då.
Vilket bett man bör använda beror förstås på situationen , hästen , ryttaren. När hästen går och arbetar med stängd mun och tuggar på bettet , vilket ger skummande salivavsöndring trivs hästen med bettet!
Även om bettet passar bör man byta då och då. Bettlösa alternativ kan man också fundera över.

NOSGRIMMORNA ÄR ETT KAPITEL FÖR SIG.

 Det finns fyra huvudvarianter : Remontgrimma , engelsk , pullar , aachen. Nosgrimmans uppgift är att stabilisera bettet , inte att stänga igen munnen. Man bör darför tänka på att byta nosgrimma då och då med

Sonnys åsikt om pessoa:

Ett specialbett för hoppning. Finns i två-tre delade varianter. Om tyglen fästs i stora bett ringen fungerar det som ett vanligt tränsbett. Sätts tyglen i den första undre bettringen fås en liten verkan nedåt. Fästs tygln i en undre blir verkan skarpare. Kan även användas med delta tygel. Ingen stor hävstångseffekt.

Häst magazinet Nr 7 2009


Holländaren Teun van Riel...

2010-01-07, 12:13:24 / Kategori: Pessoa

åker runt med sin lastbil och säljer hästartiklar på alla stora tävlingar runt om i Europa. Här i Sverige kan vi t ex se honom på Falsterbo. Bett är ett av hans stora områden där han bland annat tillverkar många bett själv , men i utbudet vi visar här är långt ifrån alla bett hans egna. Teun är erkänd bland toppryttarna och hjälper många av dom md att hita exakt rätt bett till varje häst.
- Men det gäller att komma ihåg att det alltid är den som håller i tyglarna som avgör hur skarpt bettet är. Och har ryttaren inte en riktigt bra balans ska hon verkligen inte prova att sätta in ett skarpare bett i hästens mun.

Hans åsikt om pessoa:

 Pessoabett är ett vanligt förekommande bett i Sverige. Du kan rida med två tyglar i dom två nedersta ringarna eller med en tygel i någon av dom två nedersta ringarna. Bettet ger häveffekt och ju längre ner tyglen sitter desto mer häveffekt får du. Ett delta i det här bettet skulle ta bort häveffekten. Bettet verkar först i nacken och därefter i hästens mun. Hur skarpt bettet är beror alltid på hur hästens mundel ser ut. Det kan vara bra att veta att många hästar börjar springa på frambenen och blir framtunga efter ett tags användande.

Urtaget från Equipage nr 7 / 09


Ang pessoa igen

2010-01-07, 11:19:37 / Kategori: Pessoa

Nu ska jag inte skriva ngt utan nu kommer bilder upp om Holländaren Teaun van Riel , Bettexperten Sonny Åkersson! Holländaren har en lastbil full med bett som han tillverkat vilka jag tycker ser hemska ut!
Senare kommer jag citera vad dom olika säger!



Lite info om tävlingen!

2010-01-06, 23:09:26 / Kategori: Allmänt
Jag har fått lite frågor om tävlingen!
Tävlingens vinnare kommer jag dra lott om! Alltså skriver jag namnen på lappar blandar och dra lott! Så enkelt blir det så ingen tycker det känns alltför orättvist ;)!
Sen kontaktar jag dej via Bilddagboken eller dylikt! Glöm inte att skriva färg på både själva pannbandet och färgen på banden du önskar få på! OCH storlek ;)

PESSOA!

2010-01-06, 22:45:40 / Kategori: Pessoa

Herregud vad jag stör mej på folk som säger att pessoa är JÄTTE dåligt! För så dåligt är det inte om man vet hur man rider på det! Alltså vilken effekt det har! Jag hittade en text på bilddagboken som jag verkligen INTE kan hålla med om!

En gång för alla: pessoabett har ingen hävstångsverkan eftersom den saknar hävstången=kindkedjan, pessoabett kan inte ge någon eftergift förän man släpper tygeln (bara tyngden av tygeln ger effekt nog i hästens mun) och kan man inte ge eftergift kan man inte heller arbeta hästen i form, hur fint den än ser ut att gå.
 Pessoabett verkar på två ställen och på två sätt= uppåt i gommen och neråt i nacken. Bakom öronen, där nackstycket ligger, finns otroligt många nerver.
Tryck där bildar spänningar och alla vet väl att en spänd häst inte kan arbeta korrekt? Användning av detta bett under en längre tid kan ge följder som är svåra att rätta till och som kostar en hel de att reparera. tex ryggskador pga av att hästen inte kunnat arbeta korrekt.
Spänningar sitter också kvar i kroppen på hästen och hindrar den även om man bytt bett. Massör är heller inte billigt per timma. Tänk er för, är detta skräpbettet ens värt att fundera på?
 Anledningen till att dt ens är så "populärt" är för att barna vill vara som sina idoler och för att man inte orkar rida sin häst ordentligt eller slutligen för att man har fel kunskaper eller inga alls.
 Oavsett bett man tänkt köpa så måste man ta reda på alla effekter och biverkningar. Detta är i mina ögon en självklarhet men tyvärr verkar ju många inte dela min åsikt gällande den typen av kunskap. Ett roligt faktum är att pessoabett på engelska kallas för "dutch gag" och översättningen för "gag" är munkavle.
Tänk på det alla ni som rider med pessoa, varför kan denna typ av bett fått ett sådant lustigt namn.

Detta kommer ifrån Anti-pessoa @ bilddagboken och jag håller inte med ett skit! Tandspecialist från flyinge har själv rekomenderat detta före Pelham och Kimblewick då det är mildare! Man kan själv bestämma styrkan! OCH så har jag fått tips på om man vill att pessoat ska reagera före handen så kan man sätta en rem inunder hakan på hästen då  blir detta nästan som ett Pelham eftersom remmen tar emot före bettet så det inte blir lika stor hävstångseffekt! Dock är jag osäker på om man får ha det så på tävlingar! Persa fungerade bra på pessoa det märktes att han lyssnade mera MEN han drog ihop nacken för mkt så han gick bakom hand tillslut! Men han lyssnade otroligt bra! Det är mitt tycke och tänke!


Hämta!

2010-01-06, 13:13:01 / Kategori: Allmänt
Snat ska jag åka och hämta det blåa tränset och en blå padd som jag har köpt av en privat person! :D
Besöks rekord igår!!!! :DD

Köpa hem

2010-01-06, 00:19:08 / Kategori: Allmänt

Tror jag ska köpa hem detta faktiskt ;)


TÄVLING!!!

2010-01-05, 21:23:16 / Kategori: Allmänt

 Nu har jag bestämt mej för att starta upp en tävling här på bloggen! Ni får välja mellan!
Pannband guld/blått , Silver/blått , Grön/guld!  Eller ett western träns med flätat pannband Lila/ljusblått  Tyvärr saknas det nitar som håller i bettet!!
Ni tar helt enkelt denna bild och ladda upp den på eran blogg eller bilddagbok Ni måste länka till den i kommentaren! Ni skriver även Storleken på pannbandet , färg då jag inte gör rosetter på sidorna!
Tävlingen avslutas på Lördag 9/1!
Må bästa man/kvinna vinna! :D


Fråga!

2010-01-05, 20:41:54 / Kategori: Allmänt

Hur länge tycker ni att man kan rida shettis?
Jag har själv fått väldigt många klagomål om att jag var förlång osv! MEN jag brydde mej inte! Jag vägde inte alls mkt och tyckte att det var otroligt roligt att rida shettis vilket jag verkligen inte ångrar! Jag red själv shettis i 1 år och visst kanske jag var lång MEN melba bar upp mej! Detta var nu 3 år sen men jag kan fortfarande rida shettis om jag vill men jag är NU lite förlång! Så nu är jag sjukt trött på att folk ska klaga på mej och tycka att jag är förlång!!!! PUNKT SLUT!






Pyssel

2010-01-04, 21:30:21 / Kategori: Allmänt

Jag fick pyssel sjukan idag så jag bad mamma lära mej hur man flätar pannband! Jag har testat förut men aldrig lyckats :O! Men idag lyckades jag!! Haha mamma lyckades inte men det gjorde jag !!!! :D fast vackert blev det inte riktigt^^ men men! Dock tog jag upp flätningen sen för jag ska köpa pannband :)


dagen

2010-01-03, 23:41:13 / Kategori: Allmänt
Jag orkade inte åka iväg till Udden idag och fota utan jag tog sovmorgon ist! Sen provade jag påni! :D Gick ganska bra fast min sits var inte den bästa känns det som. Med tanke på att jag inte har ridit på en månad nu! Vi har inte riktigt bestämt oss ännu men vi ska kolla på en till sen får vi se :)

16 00

2010-01-03, 14:52:27 / Kategori: Allmänt
drar jag iväg till Okänt ridhus och provar okänd häst :D:D

ALLA HÄSTFOTOGRAFER!

2010-01-02, 21:06:28 / Kategori: Allmänt
som har nikon D3000 eller dylikt! Vad ha ni för inställningar när ni fotar i ridhus? Jag ska fota imon och vore bra om man vet :D

2010

2010-01-02, 18:51:46 / Kategori: Allmänt

Tjo nytt år nu! Fortfarande kvar persa! Tror iaf att jag ska fortsätta rida men dock inte persa! Däremot har jag en på g nu som jag håller lite hemlig till jag får hem den :):)! Satt upp massa bilder på jojje nu en hel vägg :D:D!
Hahah :) film ute åxå fast låten är verkligen inte den jag tänkt mej från första början MEN jag fixar fortfarande :) http://www.youtube.com/watch?v=jG9izkFJ_sk