Holländaren Teun van Riel...

2010-01-07, 12:13:24 / Kategori: Pessoa

åker runt med sin lastbil och säljer hästartiklar på alla stora tävlingar runt om i Europa. Här i Sverige kan vi t ex se honom på Falsterbo. Bett är ett av hans stora områden där han bland annat tillverkar många bett själv , men i utbudet vi visar här är långt ifrån alla bett hans egna. Teun är erkänd bland toppryttarna och hjälper många av dom md att hita exakt rätt bett till varje häst.
- Men det gäller att komma ihåg att det alltid är den som håller i tyglarna som avgör hur skarpt bettet är. Och har ryttaren inte en riktigt bra balans ska hon verkligen inte prova att sätta in ett skarpare bett i hästens mun.

Hans åsikt om pessoa:

 Pessoabett är ett vanligt förekommande bett i Sverige. Du kan rida med två tyglar i dom två nedersta ringarna eller med en tygel i någon av dom två nedersta ringarna. Bettet ger häveffekt och ju längre ner tyglen sitter desto mer häveffekt får du. Ett delta i det här bettet skulle ta bort häveffekten. Bettet verkar först i nacken och därefter i hästens mun. Hur skarpt bettet är beror alltid på hur hästens mundel ser ut. Det kan vara bra att veta att många hästar börjar springa på frambenen och blir framtunga efter ett tags användande.

Urtaget från Equipage nr 7 / 09




kommentarer

» NAMN
» E-POST

» URL

Kommentera här♥:

Kom ihåg mig?